Content marketingContent marketing is een strategie, welke wordt toegepast binnen de online marketing. Bij deze strategie wordt ‘content’ (inhoud of informatie voor de consument) gecreĆ«erd en verspreid door middel van diverse marketing kanalen. In dit geval kan de content de volgende vorm hebben: tekstueel of audiovisueel. Denk hierbij aan nieuws- en blogberichten (o.a. handleidingen en casestudy’s) tot YouTube filmpjes en infographics (informatieve illustratie, combinatie van tekst en beeld).

Nieuws- en blogberichten plaatsen

Voor onze eigen websites, als zowel voor klanten, schrijven wij diverse promotieteksten. Dit zijn over het algemeen informatieve teksten. Denk hierbij aan reviews, tips, adviezen en stappenplannen. Deze teksten plaatsen wij op andere relevante websites, meestal op een blog- of nieuwspagina. In deze teksten verwerken wij een link naar de website, waarvoor wij de promotie uitvoeren. Daarom is content marketing ook een onderdeel van onze linkbuilding strategie, omdat het hier om zeer waardevolle linkvermeldingen gaat.

YouTube filmpjes

Het plaatsen van eigengemaakte YouTube filmpjes is ook een onderdeel van onze content marketing strategie. Zo hebben wij diverse filmpjes gemaakt voor onze eigen websites, welke veel bezoekers binnenhalen vanuit YouTube. Daarnaast gaat het om informatieve filmpjes, waar de kijker echt iets aan heeft. Mede hierdoor hebben wij ook een groot aantal abonnees weten te verkrijgen op onze YouTube kanalen. Tevens nemen wij onder ieder filmpje een link op naar de website, waarvoor de promotie wordt uitgevoerd. Dit betekent een kwalitatieve YouTube linkvermelding, welke goed is voor het linkprofiel van uw website.

Meer weten over content marketing en hoe wij dit precies uitvoeren? Stuur dan gerust een bericht door middel van het contactformulier.

Content marketing
Deze pagina beoordelen?